Back to Question Center
0

Semalt: rămas bun, băieți și păianjeni!

1 answers:

Raportul Google Analytics privind traficul web este un avantaj pentru proprietarul unui site web. Cu toate acestea, uneori poate fi o luptă fără sfârșit între bine și rău. Unii oameni ar putea să nu știe că unele date despre trafic conținute în raportul Google Analytics provin de la roboți. Roboții online și păianjenii se află în spatele rapoartelor de date șicanate din GA. Ei au potențialul de a influența modul în care se prezintă datele, ceea ce poate fi în detrimentul sănătății campaniei de marketing și deciziilor ulterioare.

Ross Barber, Semalt Managerul de Succes al Clienților, consideră că proprietarii de site-uri nu ar trebui să se îngrijoreze prea mult pentru că există o modalitate de a detecta și a scăpa de traficul generat de păianjeni și roboți. Aceasta înseamnă că informațiile furnizate de Google Analytics vor fi mult mai fiabile după implementarea acestor sarcini.

Nu există un anumit mod de a împiedica botul de spam să ajungă la un site web. Chiar și așa, există o modalitate prin care utilizatorii pot exclude spamul și căutarea traficului bot din rapoarte. Un procent mare din aceste boti sunt susceptibili la aceste metode. După implementarea cu succes, se poate crește valoarea și fiabilitatea numărului alternativ de vizite înregistrate .

Utilizarea informațiilor dintr-un raport gratuit de bot face mai multă încredere. De asemenea, permite proprietarului să valideze platformele de vizitatori. Vârfurile și jgheaburile devin aparente și sunt mai clare în cadrul grafurilor create.

Google Analytics utilizează JavaScript. A fost dificil pentru boturile de căutare și spam să acceseze cu crawlere JavaScript. Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, la fel sunt dezvoltatorii bot. Acum, bot-urile de spam pot detecta vulnerabilitățile din JavaScript, precum și le pot accesa cu crawlere pentru informații. Există mai mulți boturi pe care Google Analytics le exclude din analiză. Cu toate acestea, există și un număr foarte mare dintre aceștia care se bucură de site-uri web de spam și servere de rupere, ceea ce înseamnă că acestea vor apărea în continuare în datele de analiză.

Cum să excludeți motoarele de căutare în Google Analytics?

Acum este posibilă filtrarea datelor de trafic către un site Web, pentru a vedea care dintre ele provin de la activitatea umană naturală și cea care provine de la spam și motoarele de căutare. Puterea de a face acest lucru se află în cadrul funcției de a exclude toate loviturile de la roboții cunoscuți și păianjeni cunoscuți. Este o casetă de selectare din secțiunea Găsește adminul în GA.

Pași de urmat pentru a exclude toți bots și păianjeni cunoscuți

  • Creați o vizualizare "test" în proprietatea Google Analytics

Permite utilizatorului să facă schimbările pe care le dorește, menținând integritatea datelor originale în vizualizarea master. De asemenea, acționează ca o sursă de comparație, astfel încât proprietarul să poată identifica schimbările care au loc. Cu rezultate satisfăcătoare, acum excludeți boții din vizualizarea principală .

  • Eliminarea boti și păianjeni

Navigați la secțiunea Admin a instrumentului Google Analytics, selectați setările de vizualizare și bifați opțiunea pentru a exclude toate accesările de la roboți și păianjeni. După ce a terminat acest lucru, traficul va fi acum liber de toate traficul de căutare și de spam bot, făcând mai ușor și mai clar raportarea traficului de persoane.

  • Creați adnotări

Creați adnotări în graficele GA pentru a lua notă de orice căderi de trafic după excluderea de trafic bot .

Concluzie

Este posibil să observați scăderi de trafic care depind de cantitatea de trafic generată de roboți. Vizualizarea de testare și vizualizarea principală vor ajuta la identificarea locului în care traficul scade, ceea ce face ca raportarea să fie mai fiabilă Source .

November 28, 2017