Back to Question Center
0

Semalt Expert împărtășește un ghid pentru excluderea căutării de boți și păianjeni din rapoartele Google Analytics

1 answers:

Raportul Google Analytics privind traficul web este un avantaj pentru proprietarul unui site web. Cu toate acestea, uneori poate fi o luptă fără sfârșit între bine și rău. Unii oameni ar putea să nu știe că unele date despre trafic conținute în raportul Google Analytics provin de la roboți. Roboții online și păianjenii se află în spatele rapoartelor de date șicanate din GA. Acestea au potențialul de a influența modul în care se prezintă datele, ceea ce poate aduce atingere sănătății campaniei de marketing și deciziilor ulterioare.

Cu toate acestea, proprietarii de site-uri nu ar trebui să se îngrijoreze mult pentru că există o modalitate de a detecta și de a scăpa de traficul generat de păianjeni și roboți. Înseamnă că informațiile furnizate de Google Analytics vor fi mult mai fiabile după implementarea acestor sarcini. Nu există nici un mod sigur de a împiedica botul de spam să ajungă la un site web. Chiar și așa, există o modalitate prin care utilizatorii pot exclude spamul și căutarea traficului bot din rapoarte. Un procent mare din aceste boti sunt susceptibili la aceste metode.

În urma ghidului de punere în aplicare din partea Jason Adler, expert principal al Semalt , se poate crește valoarea și fiabilitatea numărului alternativ de vizite înregistrate .

Utilizarea informațiilor dintr-un raport gratuit de bot face mai multă încredere. De asemenea, permite proprietarului să valideze platformele de vizitatori. Vârfurile și jgheaburile devin aparente și mai clare în cadrul graficelor create.

Google Analytics utilizează JavaScript..A fost dificil pentru boturile de căutare și spam să acceseze cu crawlere JavaScript. Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, la fel sunt dezvoltatorii bot. Acum, bot-urile de spam pot detecta vulnerabilitățile din JavaScript, precum și le pot accesa cu crawlere pentru informații. Există mai mulți boturi pe care Google Analytics le exclude din analiză. Cu toate acestea, există și un număr foarte mare dintre aceștia care se bucură de site-uri web de spam și servere de rupere, ceea ce înseamnă că acestea vor apărea în continuare în datele de analiză.

Cum să excludeți motoarele de căutare în Google Analytics

Acum este posibilă filtrarea datelor de trafic către un site Web, pentru a vedea care dintre ele provin de la activitatea umană naturală și cea care provine de la spam și motoarele de căutare. Puterea de a face acest lucru se află în cadrul funcției de a exclude toate loviturile de la roboții cunoscuți și păianjeni cunoscuți. Este o casetă de selectare din secțiunea Găsește adminul în GA.

Etape de urmat pentru a exclude toate Bots și păianjeni cunoscuți

1. Creați o vizualizare "de testare" în Google Analytics

Permite utilizatorului să efectueze modificările pe care le doresc, menținând integritatea datelor originale în vizualizarea master. De asemenea, acționează ca o sursă de comparație, astfel încât proprietarul să poată identifica schimbările care au loc după excluderea. Cu rezultate satisfăcătoare, acum excludeți boții din vizualizarea principală .

2. Eliminați boții și păianjenii

Navigați la secțiunea Admin a instrumentului Google Analytics, selectați setările de vizualizare și bifați opțiunea pentru a exclude toate accesările de la roboți și păianjeni. După ce a terminat acest lucru, traficul va fi acum liber de toate traficul de căutare și de spam bot, făcând mai ușor și mai clar raportarea traficului de persoane.

3. Adnotați în Google Analytics

Creați adnotări în graficele GA pentru a lua notă de orice scădere a traficului după implementarea excluderii traficului bot .

Concluzie

Se poate observa o scădere a traficului, care depinde de cantitatea de trafic generată de roboți. Vizualizarea de testare și vizualizarea principală vor ajuta la identificarea locului în care traficul scade, ceea ce face ca raportarea să fie mai fiabilă Source .

November 28, 2017